Uslovi korišćenja internet sajta i usluga proisteklih iz njega

Dobrodošli, drago nam je što ste posetili naš sajt. Neophodno je da Vas obavestimo da korišćenje sajta i usluga Centra ravnopravnog roditeljstva (u nastavku teksta: Centar) podleže određenim uslovima korišćenja i trenutnim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Štikliranjem na određenom mestu potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili sve Uslove korišćenja sajta i usluga čime dajete saglasnost da ih poštujete.

Sajt je u vlasništvu Centra ravnopravnog roditeljstva
Adresa: Novi Sad, Narodnog fronta 22
PIB: 108111638
Matični broj: 28116870
Žiro račun 340-11009340-22
Telefon: +381 64 13 879 13
e-mail: [email protected]

Sajt u sebi sadrži različite informacije kroz tekstove, autorske članke, vizuelni identitet, fotografije, video i audio zapise, pristupnicu i drugo (u nastavku teksta: Sadržaji) koji podležu zaštiti autorskog prava. Pored informativnog i edukativnog sadržaja u okviru sajta se nalazi i pristupnica za učlanjenje čije je popunjavanje obavezno za one posetioce kojima je potreban neki od vidova podrški koje Centar pruža. Sadržaji na sajtu su ili vlasništvo i autorsko pravo, ili su postavljeni uz dozvolu vlasnika ili nosioca autorskih prava. Bez pismene saglasnosti vlasnika sajta sadržaj se ne sme reprodukovati, javno prikazivati, distribuirati ili izmeniti na bilo koji način i koristiti u komercijalne ili javne svrhe. U slučaju dobijanja pismene saglasnosti za korišćenje sadržaja ili njegovog dela, obavezno je navođenje izvora i autora sa postavljanjem linka ka konkretnom sadržaju sajta Centra. Podela sadržaja na sve društvene mreže je dozvoljeno bez prethodne pismene saglasnosti vlasnika sajta.

Odgovornost vlasnika sajta, Centra je potpuno isključena kada su u pitanju linkovi koji vode na druge sajtove i njihove sadržaje, a koji se mogu pronaći na ovom sajtu. Centar nije odgovoran za njihov sadržaj i politiku privatnosti.

Sajt se dopunjuje i menja u bilo kom trenutku, bez obaveštavanja korisnika te se ažurnost sajta i njegovih podataka ne može garantovati. Sve informacije se mogu proveriti putem mejla [email protected] ili putem telefona +381 64 13 879 13.

U slučaju postavke različitih sadržaja na sajtu ili u blogu, nisu dozvoljeni: neprimereni komentari, govor mržnje, uvrede, spamovanje, uznemiravanje drugih korisnika i vlasnika sajta. Zabranjeno je postavljanje na sajt bilo kakvog protivzakonitog sadržaja po važećim zakonima Republike Srbije, za takve sadržaje Centar nije odogovoran.

Vaše je pravo na izbor da li ćete Centru pristupiti kao aktivni ili počasni član. Aktivni, koji ima potrebu za primanjem nekih od vidova podrške koje Centar pruža, a počasni koji ima potrebu da pruži podršku Centru za aktivnosti kojima se bavi. Ako ste pristupili kao aktivni član i potrebna Vam je podrška Centra neophodno je da izvršite obavezu uplate članarine koju određuje Skupština Centra, a koja je navedena na pristupnici. U svakom momentu možete promeniti svoj status iz počasnog u aktivni i obrnuto uz ispunjavanje uslova za aktivne članove.

Popunjavanjem pristupnice i prihvatanjem uslova korišćenja prikupljamo i e-mail adrese koje možemo koristiti u svrhu obaveštavanja o aktivnostima samog Centra i drugim bitnim stvarima, a u druge svrhe se neće koristiti. Korisnici mogu u svakom trenutku da se odjave sa mejling liste. Svi uneti podaci pri popunjavanju pristupnice se tretiraju kao poslovna tajna i neće biti prikazana na uvid niti predata trećim licima. Odgovornost za davanje tačnih podataka je na korisniku. Prihvatanjem uslova korišćenja prihvatate ciljeve, Statut i druge akte Centra ravnopravnog roditeljstva.

Obavezujem se da ću obavestiti Centar ukoliko se protiv mene trenutno vodi ili je okončan postupak za nasilje, posebno za nasilje u porodici u kome sam osuđen/a*.

Saglasan/a sam da se prikupljeni lični podaci obrađuju i čuvaju isključivo u svrhu učlanjenja, ostvarivanja ciljeva Centra ravnopravnog roditeljstva i drugih svrha navedenih u Politici privatnosti, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i da se u druge svrhe neće koristiti *

Za sve sporove nastale iz ovih uslova korišćenja nadležan je Sud u Novom Sadu.